TechUP Nedir?



TechUP; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve ARİNKOM TTO tarafından yürütülen ve Eskişehir’de faaliyet gösteren firmalara yönelik eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan bir hızlandırıcı programdır. Programda amaç, Eskişehir’de faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan; fakat söz konusu atılımı finansal kısıtlar veya tecrübe eksikliği gibi sebeplerle gerçekleştiremeyen 8 girişimcinin büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve girişimcilerin yatırım yapılabilir hale getirilmesidir. Programın hedeflediği girişimciler geliştirdikleri teknoloji ile programa başvuru yapacaktır. Seçilen girişimciler, 4 ay sürecek eğitim, mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan hızlandırıcı programa alınacak ve program sonunda düzenlenecek Demo Day ile yatırımcı karşısına çıkacaktır.




Neden TechUP?










Kimler Başvurabilir?



Eskişehir’de faaliyet gösteren
Yenilikçi ve teknolojik bir ürünü / hizmeti olan
En az 3 ay önce kurulmuş
Tercihen ciro elde etmiş
Mentor desteği ile büyümek ve yatırım almak isteyen
Teknoloji tabanlı firmalar






Son Başvuru Tarihi


18 Haziran 2018








Programda Neler Sunuyoruz?



Firma Analizi / Eksiklerin Tespiti
Yatay ve Dikey Mentorlarla Çalışma Fırsatı
Hızlandırıcı Eğitimleri
Yatırımcı Karşısına Çıkma Fırsatı

8

FİRMA

4

AY

32

SAAT EĞİTİM

110

SAAT MENTORLUK



Program Süreci






Başvuruların Alınması ve Değerlendirilmesi

Başvurular http://www.bebka.org.tr/Techup/eskisehir2018 linkinden online olarak alınmaktadır. Bu tarihten sonra başvurular Arinkom TTO tarafından şeklî incelemeye alınacak, başvurusu uygun bulunan girişimciler teknolojilerini anlatmak üzere mülakata çağırılacaktır. Bu değerlendirmeyi geçen 10 firma Hızlandırıcı Programa katılmaya hak kazanacaktır.


Firma Görüşmeleri ve Analizi

Programa alınan 10 firma ile bire bir görüşmeler yapılarak firmalar ürün, pazar, finans ve insan kaynakları yönünden değerlendirilerek ihtiyaçları tespit edilecektir. Bu analizler sonucunda firmaların hızlandırıcı eylem planları oluşturulacaktır.


Hızlandırıcı Program

Programa alınmaya hak kazanan firmalar için eğitimler düzenlenecektir. Firma analizlerinden tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda her firmaya iki mentor (yatay ve dikey mentorluk) atanarak firma-mentor çalışmaları başlatılacaktır. Program sonunda her firma için yatırımcı görüşmelerinde kullanılmak üzere Teknoloji Ticarileştirme Raporu hazırlanacaktır.


Demo Day

Program sonunda girişimciler sunum eğitimi ve sunum mentorlukları ile yatırımcı sunumu için hazırlanarak Demo Day’de yatırımcılara teknolojilerini sunmaları sağlanacaktır.



Takvim







Lansman ve başvuruların alınması / 3 Mayıs - 18 Haziran 2018

Firmaların seçilmesi / 21 Haziran 2018

Program Başlangıcı / 2 Temmuz 2018

Demo Day / 13 Aralık 2018


Demo Day’e katılacak Startuplar


Alpantech ArGe Teknoloji Dan. San. ve Tic. Ltd. Şti.

www.alpantech.com

RoBlock - Blok Tabanlı Programlama Yapılabilen STEM Eğitimi Robotu: RoBlock, okulların K-12 sınıfları için, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitim alanında kullanılmak üzere geliştirilen blok tabanlı kodlama teknolojisi ve buna uyumlu bir robota sahip özgün eğitim setidir. MIT tarafından geliştirilen blok tabanlı algoritma geliştirme aracı Scratch teknolojisini kullanan RoBlock sayesinde öğrenciler kodlamayı kolaylıkla öğrenebilmektedir. Özgün ve yerli olarak tasarlanmış donanım ve optimize edilmiş yazılım sayesinde STEM eğitimi bir problem olmaktan çıkıp, eğlenceye dönüşmektedir. RoBlock'un önemli özelliklerinden bir tanesi ise MEB uyumlu eğitim müfredatı ile birlikte gelmesidir. Bu sayede müfredat problemi ortadan kalkarak RoBlock üzerinde yap, dene ve öğren sistematiği hızlı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Negentra Yazılım Bilişim Eğitim Danışmanlık Ar-Ge San. ve Tic. Ltd. Şti.

www.negentra.com.tr

Hemşirelik ve Ebelik Eğitiminde VR Ventrogluteal Bölge IM-Enjeksiyon Simülasyonu: Yaptığımız çalışma ile Ventrogluteal bölgeye IM Enjeksiyon uygulaması için bir sanal gerçeklik eğitim simülasyonu geliştirilmektedir. Oda ölçeğinde tasarlanan simülasyon el ve vücut hareketlerinin gerçek zamanlı olarak yakalanması ile en yüksek etkileşim sağlanmış olup öğrenciler; sanal gerçeklik ortamında elektronik bir şırınga ile IM enjeksiyon uygulamasını gerçeğe en yakın şartlar altında tecrübe edebileceklerdir. Öğreticiler, öğrencinin deneyim sırasındaki durumunu ve tepkilerini gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilecek ve deneyim sonunda rapor alabileceklerdir.




Nevisoft Bilişim Teknolojileri

www.nevisoft.com.tr

Engelsiz Çeviri: işitme engelli insanların günlük yaşama entegrasyonunu arttıran, internet üzerindeki bilgilerin işaret diline çevrilmesi sağlayan ve işaret dili üzerinde iki yönlü çeviri hizmeti ile karşılıklı haberleşmeyi mümkün kılan yeni nesil teknolojileri kullanan bir yazılımdır. İşitme engellilerin %50 'ye yakınının okuma yazması bulunmamaktadır. Okuma yazması olan işitme engellilerin ise kelime dağarcıkları çok dardır. İşaret dilinin dil bilgisini göz önüne alırsak kelimelerde ek kavramı yoktur, işitme engelliler sadece kelimelerin köklerini bilmektedir. Üniversite mezunu bir işitme engellinin okuduğu metni anlama oranı orta öğretimdeki bir öğrenci kadardır. Engelsiz Çeviri web eklentisi ile web sitelerindeki metinler, anlık olarak işaret diline çevrilmektedir. Engelsiz Çeviri kiosku ile de aynı ortamda bulunan işaret dili bilmeyen birey ile işitme engellinin karşılıklı iletişim kurmaları sağlanmaktadır.



Mevsim İklimlendirme İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.

www.mevsimiklimlendirme.com.tr

Paslanmaz Çelik Soğutucu Ünitesi: Aşındırıcı gazlara maruz kalan hava soğutmalı endüstriyel iklimlendirme cihazları 3 yıl servis ömrüne sahiptir. Mevsim İklimlendirme İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. servis ömrü 3 yıldan 15 yıla kadar uzatılmış iklimlendirme cihazlarının tasarımını gerçekleştirmektedir. Hidrojen sülfit gazına karşı en az 15 yıl dayanıklı olan bu iklimlendirme cihazları, paslanmaz çelik malzemeye ve yeni bir tasarıma sahiptir. Bu ürün sayesinde atık su arıtma tesisleri, petrokimya tesisleri, jeotermal santraller, demir-çelik fabrikaları gibi büyük fabrikalar faaliyet giderlerindeki azalma ile büyük karlar elde edeceklerdir. Bakım ve değişim süreçlerinden kaynaklanan üretim kesintilerinin önüne geçilmiş olunacaktır.

PİTON Ar-Ge ve Yazılım Evi

www.piton.com.tr

ALFA Sistem | Akıllı Ulaşım Sistemi: Ulaşım sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin (raylı sistem, otobüs, deniz taşımacılığı vs.) ihtiyaç duyduğu Hat ve Trafik Planlama Sistemi, Sefer ve Tarife Yönetimi, Kontrol Merkezi Sistemi, Sürücü Kontrol Sistemi, Ödeme Sistemi, Akıllı Durak Sistemi, Araç Üstü Bilgilendirme Sistemi, Mobil Yolcu Bilgilendirme Sistemi, Engelli Destek Sistemi, Karar Destek Sistemi ve birçok yönetimsel analiz ve raporlamayı tek çatı altında toplayan entegre yazılım sistemidir.

Lider Teknoloji Geliştirme Müh. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.

www.liderteknoloji.com/

İleri Çekirdek (LTG 1553B- USB): Türkiye'de seri veri yolu ürünlerinde öncü olma yolunda ilerleyen Lider Teknoloji Geliştirme’nin LTG MIL-STD-1553B seri veri yolu (Mux Bus) ürünleri; savunma, havacılık ve uzay sanayiinde özellikle askeri sistemler için aviyonik üniteler arası haberleşme, test, analiz ve simülasyon ihtiyacın karşılamak üzere üretilmiş milli ve özgün ürünlerdir. Bu ürünler, ihtiyaca göre uyarlanabilir, güvenilir, performans/fiyat oranı avantajlı donanım, yazılım ve IP Core çözümleri sunmaktadır. LTG, 1553 ürünlerinin yanı sıra ARINC 429, CAN Bus, AFDX vb. Ürünleri geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.



Umay Müze Tasarım ve Teknolojileri Ltd. Şti.

www.umaymdt.com

Talebox: ezo ve Talebox birlikte çalışan bir yazılım ve donanımdır. Talebox, butik bir pazaryeri mantığı ile yazar ve çizerleri buluşturarak, yapay zeka ve çeşitli algoritmalar yardımıyla masalları oluşturan ve bu masalları mobil uygulaması üzerinden tüketicisiyle buluşturan bir yazılımdır. ezo ise, bu masalları, nesnelerin interneti ve bulut teknolojisinin yardımıyla, sabit projektörü sayesinde istenen bölgeye yansıtarak, sesli bir şekilde dinleyip izlemenize olanak sağlayan bir cihazdır. Çocuğunuzun uyku öncesi masal dinleme ritüelinde size yardımcı olmak için tasarlanmış olan bu sistem, çocuğunuzun ilgi alanı çerçevesinde eğitici içerikleri olan pedagog denetiminden geçmiş bir masal çeşitliliği sunar, olumsuz olaylar ve korkunçluklar içermez. Siz yorgun olduğunuzda dahi, ezo çocuğunuza masallar anlatarak uyumasına yardımcı olur. Çocuğunuzu uyuturken aynı zamanda eğitir.

Modoya Elektronik Otomasyon Mühendislik Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş.

www.modoya.com

Lazer Alan Tarayıcılı Navigasyon Sistemi ve Kontrol Yazılımı Geliştirilmesi: Haritacılık sektöründe 1990 yıllardan beri kullanılan LIDAR (lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlayan sistem) teknolojisinin son yıllarda 'güvenlik alan tarayıcı' ve 'otonom araçlarda navigasyon özelliği ile kullanılmaktadır. Bu projede reflektörlü ve reflektörsüz çalışma sistemine uygun lazer donanım ve yazılımı, kullanıcı arayüzü ile birlikte geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje çıktısı ürün otomatik yönlendirmeli araç ve robotik sektörlerinde kullanılabilecektir. Proje kapsamında gömülü yazılım geliştirme, arayüz yazılımı geliştirme ve elektronik kontrol donanımı geliştirilmesi alanlarında yoğun ar-ge faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetler sonucunda elde edilen bilgi birikimi daha geniş kullanım alanına sahip güvenlik alan tarayıcıların geliştirilmesi içinde kullanılabilecektir. Yerli olarak tasarlanacak ilk ürün olma özelliğini de taşıyacak proje ile ithal ürün ikamesi ve de ihraç edilebilecek bir ürün platformu geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Remmsoft

www.remmsoft.com

ALP (Agile Lean Production): Yalın üretim metodları için geliştirilmiş web portal çözümü. Odağımız, * Maliyetlerin ve yapılan iyileştirme çalışmalarının gerçek veriler ile net ölçülebilmesi * Tümleşik bir yapıda tüm ekiplerin birlikte çalışabilmesi * Doğru Yalın üretim tekniklerinin kişiden bağımsız uygulanması, şirket kültürü oluşturulması sağlanmasıdır.


Mentorlar


Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Barış Okur
Viveka
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Duygu Öktem
ODTÜ
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Bülent Yılmaz
Liberro
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Emin Okutan
Viveka
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Halim Yentür
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Engin Kapkın
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Orkun Başkan
ARİNKOM TTO
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Ömer Baykal
Reyda Enerji
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Özlem Tigin
ARİNKOM TTO
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Cenk Tigin
TriPedia

Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Cem Özcan
NBR Makine
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Muzaffer Kapanoğlu
Osmangazi Üniversitesi
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Esra Ceyhan
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Emre Akgümüş
ARİNKOM TTO
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Mümtaz Erdem Hacıpaşaoğlu
Startup Hukuku

Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Okan Şencan
Startup Hukuku
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Olcay Sevik
ARİNKOM TTO
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Pınar Çetin
Kök Projekt
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Şafak HERDEM
Herdem Avukatlık Bürosu
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
Dr. Öğr. Gör. Tolga YASA
Eskişehir Teknik Üniversitesi
Eskişehir – TechUp 2. Ayağı
İbrahim Akşen
Roible



planlama@bebka.org.tr - 0224 211 1327
arinkom@anadolu.edu.tr - 0 222 335 08 86

TechUP - Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı 2018

Tasarım: INFO Bilişim